lørdag den 19. december 2015


 Æblegløgg

Vi har fået meget æblegløgg her i december, en dejligt varm frugtdrik, en god smag af krydderier og  æblesmagen.

Her er en opskrift med frugtfyld, se nedenunder.

En rigtig god variant til den almindelige gløgg, den er alkoholfri og kan drikkes af alle   

Til Ca 6 personer:1 liter friskpresset æblemost, 3 mandariner eller 1 hel appelsin,
6 stk. peberkorn, 10 hele nelliker, 10 kardemommekapsler eller1 tsk. stødt kardemomme, 1 hel stjerneanis, ca. 2 cm skrællet ingefær, 3 hele stykker kanelstænger, 2 spsk. farin. 

Tilbehør:1 æble, 3 mandariner, 100 g tranebær, 100 g groft hakkede mandler  

 Æblegløgg:Kom æblemosten i en gryde.Ingefærroden skrælles og skæres i mindre stykke.Skræl 3 mandariner og skær dem på tværs, så saften lettere kommer ud i gløggen,derefter kommes de sammen med de øvrige ingredienser i gryden. Læg låg på gryden og kog det langsomt op. Lad æblegløggen simre under svag varme  i ca. 50 min.Sigt derefter gløggen og hæld den færdige gløgg tilbage i gryden. Tilbehør:Tag tranebær og de grofthakkede mandler og læg dem i gryden med æblegløgg og lad dem trække og simre med i gløggen yderligere 10 - 15 min.Skær et æble i små tern og fordel æblestykkerne i 6 glasSkræl de sidste 3 mandariner og skær dem i tykke skiver til at sætte som pynt på glaskanten. Fyld æblegløggen i glassene og det er klar til servering.

 Tips. Denne æblegløgg er alkoholfri, ønsker man at give den et pift af lidt stærke drikke, kan det anbefales at tilsætte en af disse vine : hvidvin, portvin, eller lidt æblebrændevin.


En anden mulighed er at købe en færdigpose æblegløgg-blanding. og så varme krydderierne op sammen med 1 flaske æblemost i en gryde, det må ikke koge.
tilsæt evt. mandel-splitter og rosiner.
God fornøjelse.