mandag den 7. december 2015

Chokoladefrøer, hjemmelavet.

Så er det ved at være tid til hjemmelavet konfekt og chokolade.
I dag står den på hjemmelavet frøer med marcipanfyld.
Jeg har brugt forme fra egen butik. se link: http://www.eriksminde-gaardbutik.dk/chokoladeforme-/221-chokoladeform-i-tynd-plast.html


En god fremgangsmåde er at smelte ca. halvdelen af chokoladen over dampbad, tag det af vandbadet og rør resten af chokoladen i til det smelter.( chokoladen må højst kommer op på 40 grader, hvid chokolade 38 grader.)
Jeg starter med at tage formen til chokoladefrøer og "pudse" hver hul med et tot almindelig vat. Det gør den slippe lettere til sidst.

1. Derefter pensler jeg et tyndt lag flydende chokolade i hver chokoladeform og husk at komme helt ned i de små kroge. Sæt  formen på køleskabet. så chokoladen stivner. Det gentages med  endnu lag og igen på køl.

2. Læg fyld i hver chokoladehul, i dag bruger jeg marcipan, det kunne være meget andet nougat eller andet lækkert  - igen i køleskabet med hele formen.

3. Til sidst lukkes hver chokoladefrø med smeltet chokolade. Chokoladen skal slutte et par mm under kanten, så hver stykke får en fin afslutning.

4. Sæt formen i køleskabet igen eller brug fryseren, især sidste gang, Når de er helt kolde ca. 3-4 min, tages formen af fryseren , lad formen ligge 1/2 min og vend formen og ud falder de flotteste hjemmelavede chokoladefrøer

Der er mange muligheder, når du giver dig tid til at lege lidt med tingene. der kan godt gå lidt sport i at fremstille både flotte og lidt spændende smagsmæssige fyld.
Der er også mange andre forme til fyldte chokolader.se link:
http://www.eriksminde-gaardbutik.dk/37-chokoladeforme-

Det er meget lettere end det lyder. God fornøjelse.